Heimopäälliköksi Markus Hirvonen - Maailmankarjalaiset

Heimopäällikkö

Hanna Huttunen ja Markus Hirvonen

Markus Hirvonen on uusi Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja

Maakuntajohtajan valinta tehtiin maanantaina 7.9 pidetyssä maakuntavaltuuston kokouksessa.

Markus Hirvonen sai maakuntavaltuuston pitämässä vaalissa 36 ääntä. Valtuuston kokoukseen osallistui 49 valtuutettua.

Hallintotieteiden maisteri Markus Hirvonen, 36, toimii nyt Juuan kunnanjohtaja.

– Heimopäällikköähän tässä haettiin ja oli mahtava huomata, että minä sovin siihen brändiin. Nöyräksi kyllä vetää. Haluan olla kokoamassa yhteisöjä ja ihmisiä. Kukaan ei saa yksinään asioita aikaan, Hirvonen sanoo.

Maakuntajohtajan virka tulee ottaa vastaan viimeistään tammikuun alussa 2021. Hirvonen ei osaa vielä arvioida, milloin hän aloittaa. Hirvosen viisihenkinen perhe asuu Juuassa.

– Markus Hirvonen on nuori ja kehitysintoa täynnä oleva johtaja. Hän pääsee heti maakuntastrategian ja EU:n rahoitusten kimppuun, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen sanoo.

Maakuntajohtajaksi haki 17 henkilöä, joista kaksi peruutti hakemuksensa myöhemmin. Seitsemän haastatellun joukosta soveltuvuusarviointeihin eteni neljä hakijaa. Kesäkuun puolivälissä kokoontunut Pohjois-Karjalan maakuntahallitus päätti esittää maakuntavaltuustolle, että virkaan valitaan joko Markus Hirvonen tai maa- ja metsätieteiden tohtori Anssi Niskanen.

Määräaikaisena maakuntajohtajana toiminut Risto Poutiainen palaa aikaisempaan tehtäväänsä kehitysjohtajaksi ja maakuntajohtajan sijaiseksi. Poutiaisen tehtävänkuva tarkentuu, kun uusi maakuntajohtaja aloittaa virassaan.

 

Kuvassa maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen ja tuleva maakuntajohtaja Markus Hirvonen.