Ainakin 299 syytä juhlistaa maakuntapäivää - Maailmankarjalaiset

Ainakin 299 syytä juhlistaa maakuntapäivää

Ainakin 299 syytä juhlistaa maakuntapäivää

Maakuntapäivää vietetään lauantaina 29.8.2020 eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

Tätä Pohjois-Karjalan syntymäpäivää on tavattu juhlistaa pienimuotoisesti monessa paikassa, ja tällainen hajautettu sapluuna toimii erityisen hyvin korona-ajassa. Tänä vuonna tapahtumia on yli 50. Ne ovat avoimia kaikille.

Kaikissa tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten korona-ohjeistuksia ja määräyksiä. Lisäksi kahdeksan tapahtumaa järjestetään joko kokonaan tai osin etänä internetin kautta. Striimatut tapahtumat tavoittavat siis myös maailmankarjalaiset!

Ennakkoon arvioituna yli suurimpien tapahtumien joukkoon kuuluvat mm. jalkapallo-ottelu JIPPO vs. FCV (Vaajakoski) Joensuussa, Torikarkelot Polvijärvellä ja Teatteri Traktorin iloinen perhekarnevaali Joensuussa.

Maakuntapäivänä jaetaan viimevuotiseen tapaan Yksinäisyyttä vähentävä teko -palkinto ja Tunnustus maakunnan eteen tehdystä työstä. Samana päivänä julkistetaan myös Vuoden kylä –kilpailun voittaja.

Maakuntapäivää vietetään nyt kolmatta kertaa. Juhlapäiväksi on linjattu elokuun viimeinen lauantai. Kun Pohjois-Karjalan alueen katsotaan saaneen ”määritelmän” vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa, niin ensi vuonna vietetäänkin sitten maakunnan 300-vuotisjuhlia.

Mutta pidetään ensin yhdessä hauskaa näissä 299-vuotisjuhlissa. Pyritään siihen, ettei kukaan jää yksin!

Tutustu tapahtumatarjontaan pohjois-karjala.fi/maakuntapaiva.

Maakuntapäivän banneri