Ajankohtaista - Maailmankarjalaiset
Ajankohtaista

Heimopäälliköksi Markus Hirvonen

Heimopäällikköähän tässä haettiin ja oli mahtava huomata, että minä sovin siihen brändiin. Nöyräksi kyllä vetää. Haluan olla kokoamassa yhteisöjä ja ihmisiä. Kukaan ei saa yksinään asioita aikaan, Hirvonen sanoo.

Lue lisää

Hyvän mielen leipuri Joensuun Rantakylästä

Joensuulainen Sanna Ryhänen antaa ilmaiseksi leivonnaisiaan niille, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa tai leipoa itse. Sanna palkittiin yksinäisyyttä vähentävästä teosta Pohjois-Karjalan maakuntapäivänä.

Lue lisää

Ainakin 299 syytä juhlistaa maakuntapäivää

Tätä Pohjois-Karjalan syntymäpäivää on tavattu juhlistaa pienimuotoisesti monessa paikassa, ja tällainen hajautettu sapluuna toimii erityisen hyvin korona-ajassa. Tänä vuonna tapahtumia on yli 50. Ne ovat avoimia kaikille.

Lue lisää

Jakokosken Martoilta virikesalkut vanhuksille

Muun muassa vanhusten hoivakotien ovet on jouduttu sulkemaan vierailijoilta koronapandemian takia. - Vanhuksilla on pitkä aika olla ilman läheisiään, sanoo kontiolahtelainen Helena Seutu, jonka äiti asuu Kontioniemessä hoivakoti Villarannassa.

Lue lisää

Pohjois-Karjala hakee heimopäällikköä

Tunnetko paloa Pohjois-Karjalan kehittämiseen ja edunvalvontaan? Oletko intohimoinen yhteistyöjohtaja, joka hyödyntää sujuvasti verkostoja ja puhuu muut puolelleen? Tartutko ilolla uuteen ja rohkaiset muitakin uudistumaan? Osaatko luovia yllättävissäkin tilanteissa ja vaihdat tarvittaessa farkut verkkarihousuun? Oletko valmis laittamaan itsesi likoon maakuntamme puolesta niin, että ”Karjalasta kajahtaa”?

Lue lisää

Yksinäisyyttä vähentävä teko

Maakuntapäivänä palkittiin Pohjois-Karjalan yksinäisyyttä vähentävä teko. Polvijärveläisen Anja Haarasen jumppa- ja tanssitunnit ovat olleet tärkeitä kohtaamispaikkoja monelle yksinäiselle ja moni on löytänyt niistä elämänkumppaninkin.

Lue lisää

Taiteella ja tieteellä – Panimo Honkavuori

Miten Euroopan kemikaalivirasto tai erittäin harvinaisen rupiliskon suojelu liittyvät oluen panemiseen? Tällainen yhtälö vaatii luovuutta ja on mahdollinen juuri Pohjois-Karjalassa. Panimo Honkavuoren tarina alkoi, kun kaksi tohtorismiestä löi viisaat päänsä yhteen Joensuun legendaarisessa Jokela-kuppilassa vuonna 2009.

Lue lisää

Jäätävän loistavaa

Pohjois-Karjalan ilmapiiri ja maaperä ovat otollisia uudenlaisille teoille ja avauksille. Meillä luova hulluus on sitä, ettei tarvitse kysellä, onko tällaista tehty ennen. Yksi esimerkki rohkeista avauksista on Botania. Valotaiteilija Kari Kola on muovannut kituuttavasta kasvitieteellisestä puutarhasta yleisömagneetin, jonne tullaan viihtymään ja nauttimaan elämyksistä.

Lue lisää